En begravelse som en vigtig ceremoni.

En begravelse er en psykologisk vigtigt ritual eller ceremoni. Men for at det bliver dette, så er alting nødt til at gå fuldstændig efter planen. Ritualet hjælper de efterladte med at sige ordentligt farvel til deres elskede og derefter stille og roligt komme videre. En god begravelse kan betyde alt.  Nogle gange kan man være så uheldig at man ikke har nået at sige ordentligt farvel til den afdøde, måske var modstridende følelser, komplikationer som der ofte kan være mellem mennesker, samtidig med at der også er kærlighed. Et dødsfald kan være ekstra hårdt, hvis disse ting ikke er blevet talt om og gennemarbejdet mens den afdøde stadig var i live, følelsen af noget uafsluttet og som nu ikke har mulighed for at blive det kan være forfærdelig. Døden kan være nådesløs i sådanne situationer. Hvis dette er tilfældet, så kan en ordentlig og ærefuld begravelse være et følelsesmæssigt hjælpemiddel der kan gøre at man kommer videre alligevel og får sagt farvel til både personen og de komplikationer, der måske var i mellem en selv og den afdøde. Et ritual og en ceremoni, der lindrer med velvalgte ord og sange.

 

Alt skal fungere perfekt til en begravelse

 

Selvom man ikke havde problemer med den afdøde og vedkommende havde en passende høj alder, så man ser det som en naturlig afslutning, selvom man selvfølgelig vil savne vedkommende, så vil man gerne have at begravelsen kører helt perfekt.

Alt skal helst spille sammen, de rigtige ord, de rigtige sange, de rigtige og smukke blomster, som er arrangeret til perfektion. Et nært familiemedlem, en god ven eller præsten kan gøre en kæmpe forskel, hvis de holder den helt rette tale til begravelsen. I sådan en tale der mulighed for med de rette ord at indkapsle personen og dets liv på en måde så folk både nikker anerkendende, får deres sorg ud i form af tårer og måske endda trækker lidt på smilebåndet, hvis en god historie om afdøde deles. Et virvar af følelser der bliver forløst. Blomsterne og sangene kan også afspejle den afdøde, hvis denne havde en bestemt blomst eller sang som de godt kunne lide. Hvis alt dette fungerer perfekt, går det hele op i en højere enhed og folk får det de kom for til begravelsen: en passende afslutning, så de kan komme videre.

 

Begravelsen som et sted hvor man kan sige farvel

Begravelsen er stedet hvor man kan komme i kontakt med de tanker og følelse som man havde for den afdøde, de gode minder, tiderne man havde sammen. Tanker og følelser man måske ikke havde haft mulighed for at tænke så dybt over i ens almindelige hverdag.

En god og professionel bedemand kan hjælpe til med at hjælpe de efterladte i sorg til at træffe de rette beslutninger omkring hvordan en begravelse skal foregå, selvom dette kan være i sådan en hård tid, når en man elsker går bort. Bedemænd ved hvordan de skal takle disse situationer og er vant til at folk er i deres følelser vold når den slags skal planlægges og ved hvor vigtige selv de mindste detaljer kan være. Døden er en uundgåelig del af alle vores liv. Den kan være svær at forstå og svær at acceptere. Man skal ikke bruge sit liv på at tænke på den, men på at leve livet. Alligevel kan det hjælpe en til at sætte mere pris på ens eget liv og de mennesker man har omkring en som man elsker, hvis man bruger lidt tid på at tænke på at acceptere døden som en naturlig del og afslutning af livet.