G9 LED Dæmpbar pære indeholder ikke kviksølv

Det kan være svært at se forskel på LED pærer og andre typer af pærer. Det kan specielt være svært for mange at se, hvorfor de skal vælge en LED pære frem for en sparepære. Sparepærerne har næsten en lige så lang levetid og bruger heller ikke særlig meget strøm. Så er de vel også gode for miljøet? Sparepærer indeholder dog kviksølv. Det gør LED pærer som G9 LED Dæmpbar ikke. De er helt fri for kviksølv.

led-915785_960_720

Kviksølv er et grundstof. Det er giftigt, hvis det kommer i kontakt med huden. Hvis man smadrer en sparepære, skal man derfor passe på. Derudover er det generelt godt at undgå ting med kviksølv. Kviksølvet har det med at ende i naturen. Det sker, fordi tingene ikke bliver sorteret på den rigtige måde. Hvis man for eksempel smider sparepærer i almindeligt skrald.

Da der ikke er kviksølv i LED pærer som G9 LED Dæmpbar, behøver man ikke at være lige så bange for at smadre dem. Man skal dog stadig skille sig af med pæren på ansvarlig vis. Man kan ikke bare smide den i skraldespanden. Hvis man har mulighed for at sortere sit elektronikaffald fra, bør man gøre det. Så kan man smide LED pærer deri.

G9 LED Dæmpbar er en pære, der kan erstatte halogenpærer. G9 henviser nemlig til, hvilken type fatning pæren har. Det er en fatning med to metalstifter. En G9 er derfor lige til at sætte i lampen. At pæren er dæmpbar, betyder at den kan dæmpes. Det kan man gøre på en helt almindelig lysdæmper. Det kan være med til at skabe stemning i rummet. Nogle børn har svært ved at sove, når det er helt mørkt. Så kan man dæmpe lyset, så det er næsten mørkt.

Læs mere om G9 LED Dæmpbar på http://led-kongen.dk/produkt/led-g9-5w-daempbar/