Hvordan man kan finde et bosted til udviklingshæmmede

Der er visse ting her i livet, som man ikke kan undvære. Det gælder bl.a. mad, internet – når nu vi lever i år 2016, hvor alt foregår over nettet – og selvfølgelig tag over hovedet. Selvom Danmark sommetider er lidt varmt, er det for det meste koldt og med meget regnvejr, som ikke ligefrem fordrer til udendørsovernatning. Men det kan være en svær opgave at finde et sted at bo, især hvis man gerne vil bo i de populære steder. Der er mange om buddet, og boligpriserne stiger og stiger. Dette gælder ikke mindst, hvis man er på udkig efter en speciel type bolig, eller hvis man leder efter et botilbud, bliver det kun sværere – så det er derfor, er det godt at kende nogle tricks til at finde på noget.

 

14987145508_1a37fea951_bHvordan man normalt finder et botilbud

Normalt foregår det således, at man ansøger kommunen om at få næste ledige plads på et center med botilbud for udviklingshæmmede. Sommetider skal man selv have overvejet, hvor man gerne kunne tænke sig at flytte hen, og her kan det være en god ide at læse, hvad et botilbud indeholder, og hvordan de forskellige adskiller sig. Du kan læse mere om, hvad et botilbud er og kunne indeholde her.

Det er som nævnt meget forskelligt fra botilbud til botilbud for udviklingshæmmede, hvad man tilbyder, men der er dog også nogle fælles træk. De fleste botilbud er som regel en eller få bygninger med flere afdelinger under en samlet blok. Nogle blokke er kun for udviklingshæmmede, og andre har med flere forskellige typer af handicap at gøre. Derudover vil mange botilbud også have en række aktiviteter og fester i løbet af året og have både døgnvagter ansat og videokamera sat op, så man er sikker på, at alt foregår, som det skal og bør.
Nogle steder har man valgt også at tilknytte fagfolk udefra som fysioterapeuter, frisører eller lignende, men dette vil også afhænge af, hvilken type af beboere stedet har.

 

Hvad man selv kan gøre

Selvom der mange steder bliver givet boligpladser efter kø-princippet, er der alligevel nogle ting, man selv kan gøre for at komme foran i køen:

  1. Vær opsøgende
  2. Vis interesse
  3. Vær ihærdig

Som det fremgår ovenfor, er det første og vigtigste, hvis man ønsker et botilbud for udviklingshæmmede eller lignende steder, at man er opsøgende. Hvilke steder findes der i det område, man søger, og har de en ledig plads inden for nærmeste fremtid?

Hernæst, når man har fundet et eller flere steder, er det vigtigt, at man viser sin interesse i en plads og for stedet. Hvis stedet ikke har en ledig plads, kan man så komme forbi og se stedet og få skrevet op, at man er interesseret næste gang, der er en ledig plads?
Sidst – men ikke mindst! – handler de tom at være ihærdig og ikke give op, hvis man ikke får sin plads. Man kan både søge kommunen om en plads eller blive skrevet op og håbe, at det bliver ens tur næste gang.