Sådan planlægges begravelser

Alle mennesker kommer til at opleve deres kære gå bort. Det er en trist tid med sorg, tårer og en masse kærlige tanker til den afdøde. Det første skridt i processen ved at komme videre, er at få planlagt den afdødes begravelse. Nogle pårørende er så fysisk og psykisk nede, at de slet ikke kan klare at skulle tænke på begravelser. Derfor vælger nogle at lade bedemanden ordne det hele, så de kun skal fokusere på, at være der for hinanden i den svære tid.

 1242203613_610281f9fa_b

Forberedelsen til begravelsen:

Det er meget forskelligt hvor meget en begravelse går op i af udgifter – det kommer meget an på hvad de pårørende vælger. Hvis der vælges en bedemand, som skal hjælpe med planlægningen, så kommer familien naturligvis til at betale for bedemandens arbejde. Familien bestemmer helt selv hvor meget bedemanden skal udføre – han skal stå fra alt lige til levering af blomster og til planlægning af tøj til den afdøde. Uanset hvad kommer familien til en personlig samtale med bedemanden, hvor detaljerne kan planlægges. Her er det en god ide at få et prisoverslag fra bedemanden, så familien har en ide om, hvor meget udgifterne løber op i. Der er også mulighed for at familien selv kan arrangere begravelsen over internettet. Herved kan de også få en ide om, hvor meget begravelsen løber op i prismæssigt. De fleste familier plejer at inddrage noget personligt til begravelsen, som afspejler hvilken person, som afdøde var. Det kan enten være en kort tale om afdøde eller en bestemt sang, der skal synges i kirken.

 

Værd at vide om begravelser:

Det er meget individuelt hvad mennesker ønsker, der skal ske med dem, når de går bort. Ifølge statistikker ser det ud til, at de fleste danskere ønsker at blive kremeret. I gamle dage blev alle mennesker begravet på traditionel måde. I dag ønsker de fleste at blive brændt, idet de ikke bryder sig om tanken, at skulle begraves som et helt menneske i jorden. En anden ting som er værd at nævne om begravelser er, at især folk, der betaler kirkeskat, under sig over, hvorfor det skal være så dyrt at planlægge en begravelse. Generelt går omkring halvdelen af udgifterne til bedemandens arbejde, imens resten er fordelt ud på andre poster som bl.a. kørsel, gravsten og blomster. Der er mange ting man skal tage stilling til. Hvis du på nogen måde er i tvivl, så er bedemanden altid klar til at kunne hjælpe med spørgsmål.