Tag dig godt af din nattesøvn

Alt for mange voksne tager sig ikke godt nok af deres natteliv. For et moderne menneske, siger man, handler det om at være så produktiv og effektiv som muligt, og så hjælper det ikke noget, at ligge der og drive den af. Man skal derfor prøve kun at sove den tid, men absolut har brug for. Det er dog en fatal fejl, da en god, dyb og lang søvn er meget vigtig for menneskers sundhed, stress, udvikling og humør – og også for produktiviteten. Man snyder dermed bare sig selv, hvis man holder sin søvn indenfor en arbitrær grænse. Kroppen ved selv, hvor meget søvn den har brug for, og hvis man i længere tid prøver at narre den, bliver det værst for en selv.

Lige så vigtig som længden af søvnen, er kvaliteten. Her er det essentielt har sove i en seng der er godt lavet, og som er perfekt tilpasset ens behov. Heldigvis er det forholdsvist nemt at finde ud af, hvilke ting man skal kigge efter, og så er det bare om at prøve sig frem.

Madrassen er essentiel for senges kvalitet

Det første, man skal kigge på, når man køber ny seng, er madrassen. Det er trods alt det, man skal sove på. Generelt er mange små fjedre bedre (og dyrere) end få store. Det skyldes, at der på den måde er mange flere kontaktpunkter mellem kroppen og madrassen, og når man vender sig i søvne, bliver man understøttet med det samme igen. Tykke madrasser giver også mere blødhed end tynde, og hvis man vil have meget bløde madrasser, kan man overveje at købe flere forskellige slags. For eksempel er ’Memory Foam’ specielt fremstillet til at gøre sengen ekstrablød at ligge i.

Memory Foam er dog ofte dyrere end almindelige springmadrasser, og bliver af nogle opfattet som for varm og blød. Man skal dog her huske på, at alle har forskellige præferencer, når det gælder senge. For nogle, handler det bare om at have en blød seng, man bare kan synke ned i og drive af sted til drømmeland. For andre er det en ubehagelig følelse, og de kan bedre falde til ro på et mere fast underlag. Det er derfor, det er så vigtigt, at man leder efter den seng, der perfekt for en.

Mange overvejelser spiller ind i valget af seng

 

Uanset hvem man er, er der selvfølgelig mange ting, man skal overveje, når man køber seng. Skal man have enkeltseng eller dobbeltseng? Hvordan er pladsen i ens soveværelse, og vil den passe ind i looket? Hvordan skal sengerammerne være? Skuffer i bunden? Hvor høj skal den være? Og så skal man selvfølgelig tænke på sit budget, for det skal heller ikke være for dyrt. Heldigvis er der flere muligheder for at finde en seng til en god pris. Nogle fabrikanter og butikker har for eksempel tilbud kørende, og man kan nemt sammenligne priser via internettet. Find en forhandler der er villig til at give dig en prøveperiode, så skal du nok få den perfekte nattesøvn.