Hvis du har en depression, skal du søge hjælp så hurtigt som muligt

I det moderne samfund er der opstået en idé om, at vi bliver nødt til at gøre alting perfekt på rekordtid, have fuldstændig styr på vores liv og altid have ja-hatten på. Med et sådan pres er det nemt at komme til at slå sig selv i hovedet med ord som ’jeg er ikke god nok’ eller ´det, jeg gør, er ikke godt nok´. Derfor er depression en sygdom, der desværre rammer rigtigt mange. Heldigvis er det en sygdom, det er muligt at komme til livs. Det kræver bare noget hjælp – professionel hjælp. Hvis du bor i Sønderborg eller Aabenraa og har mistanke om, at du er ramt af en depression, så klik her og find ud af, hvordan du kan få hjælp.

 depression-824998_960_720

Kan du genkende disse symptomer?

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en depression? Et af de typiske tegn er selvfølgelig den depressive tilstand, som kan udforme sig i en form for modløshed, hvor det hele føles trist og formålsløst. De ting, der plejede at give dig glæde, føles lige pludseligt ligegyldige. Du føler dig energiforladt, og det er svært at tage initiativ til noget. Måske oplever du også søvnforstyrrelser. Du har svært ved at falde i søvn om aftenen, og du vågner hyppigt om natten. Du føler angst og uro, og dine tanker er fuld af selvbebrejdelse. Du har ikke lige så meget appetit, som du plejer, og du har svært ved at koncentrere dig eller huske. Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, er der stor sandsynlighed for, at du er blevet ramt af en depression.

Det er vigtigt at søge hjælp

Hvis du kan genkende dig selv i depressionens symptomer, er det vigtigt, at du søger hjælp med det samme. Selvom depressionen, når den står på, kan føles, som om den vil vare evigt, så er det altså muligt at kæmpe sig ud af den – hvis du får den rigtige hjælp. Det er nemlig meget vigtigt, at der tages hånd om en depression, så den ikke får lov til at udvikle sig, og så den depressionsramte ikke får lov til at gøre noget forfærdeligt ved sig selv. Derfor er det ikke kun vigtigt, at du selv søger hjælp, hvis du har en depression – det er også vigtigt, at du anbefaler andre det, i tilfælde af at du kan se symptomerne hos en bekendt.