Massage til gravide kvinder

Graviditet er noget mange glæder sig til, men mange kvinder døjer desværre med lændesmerter og bækkenrelaterede smerter. Det er forfærdeligt og ikke nok med det kan kroppen være træt og øm oftere under graviditeten. Det er normalt, da kroppen gennemgår en del forandringer. Men du behøver ikke at leve med disse smerter, når du nu bærer rundt på dit barn. Gravidmassage kan ikke sikre at du ikke har smerter, men den kan lindre smerterne.

 

Få gravidmassage af en uddannet healingmassør, en der også har de terapeutiske uddannelser – det er vigtigt for barnet og din egen sundhed at få massage af én der ved, hvad der skal gøres. Barnet skal ikke få skader af det. Gravidmassage på ingen måder skade hverken dig eller dit barn. Og vidste du at du i Odense kan få gravidmassage af en massør, der har baggrund som social- og sundhedsassistent?

 

Gravidmassage kan lindre eller helt fjerne dine smerter – massagen løsner op for din krop, dine spændte muskler og kan give dig en bedre følelse i hele din krop.  Gravidmassage er ligesom alle andre massager, det er blidt og nærværende – massagen sætter dig i kontakt med dit barn og krop.

 

Fortæl dine følelser og smerter

 

Jo mere du fortæller om dine smerter og følelser i situationen, jo bedre hjælp og service vil du få.  Massøren kan hjælpe dig med at du føler dig tryg i hele situationen og få dig til at slappe helt af. Du skal huske, at jo mere du er afslappet, jo mere vil du få ud ad massagen.

 

Graviditet er noget af det bedste – men smerter, ømhed og ubehag under graviditet er bare med i pakken. Du kan ikke rigtig gør for at undgå det, men du kan minimerer smerter. Har du tænkt på om du spænder i din krop? Måske fordi du er bekymret eller ligefrem frygter fødslen – det er helt normalt, især hvis det er din første graviditet eller du har dårlige erfaringer med graviditet og fødsel. Din mentale bekymring vil påvirke din fysiske krop, din krop reagerer på din nervøsitet. Ud over gravidmassage kan det være en god ide at snakke om bekymringerne, med fokus på at gøre dig mere tryg ved hele graviditets processen. Det vil kunne hjælpe dig under fødslen, du vil være mere rolig – det nytter ikke noget at være angst, bekymret og spænde kroppen.

 

Gravidmassage også EFTER fødslen

 

En fødsel er en kæmpe begivenhed for kroppen. Det kan være hårdt – men om det enten har været en let eller hård fødsel, så er kroppen træt efter fødsel. Men dit barn har brug for en mor-krop der står klar med alle dens ressourcer. Det kan være en god ide, at  få en efterfødselsmassage til din nu udmattede krop. Efterfødselsmassage vil lade dit krop op, give dig tid til at slappe helt af, så du senere kan nyde samværet med dit barn.

 

Det er vigtigt, at understrege at disse former for massager er hverken til skade for barnet eller moren.