Populariteten hos en sækkestol skyldes dens mobilitet og formbarhed

En sækkestol kan hurtigt blive hjemmets midtpunkt på grund af dens mobilitet.

Efter en lang dag på arbejdet, hvad enten man arbejder fysisk med sin krop eller om man sidder på kontoret, er det utroligt vigtigt at kunne have mulighed for at slappe ordentligt af. I sådanne situationer er en sækkestol muligvis et af de møbler, som sikrer den bedste komfort.

En sækkestol er nem at justere

I stedet for en kontorstol, som skal justeres efter behov, så tilpasser en sækkestol sig automatisk kroppen på den som sidder i den. På denne måde vil en sækkestol oftest blive set som praktisk for hele familien – man undgår den omstændighed, at man opdager at stolen er indstillet til en anden person, så snart man sætter sig i den. Tværtimod er det sådan med en sækkestol at man slet ikke bemærker at der har siddet andre i den – den føles stort set fuldkommen da man sad i den sidst. Sådan et justerbart møbel, der ikke kræver aktivitet fra brugerens side, har forståeligt vundet stor popularitet i de mange danske hjem – og derfor kan det ikke undre, at man mange steder stadig finder sækkestole, hvad enten det er et kollegieværelse eller en villa.

Det mest formbare møbel er en sækkestol

En sækkestol er ligeledes nem at flytte rundt i hjemmet – den er ikke tung således at den kun kan knyttes til et enkelt rum. Vil nogen lige låne familiens sækkestol ind i tv-stuen, selvom den normalt er placeret i børneværelset, kan dette hurtigt gøres uden problemer. Der er meget få møbler der i så fleksibel grad opfylder krav om mobilitet som en sækkestol gør. Ingen vil nok ønske at flytte lænestolen fra rum til rum, medmindre det virkeligt er nødvendigt, hvorimod en sækkestol er lige til at slynge over skulderen uden nogen problemer.
Modsat et normalt møbel består en sækkestol nemlig hverken af træ, metal eller andre tunge materialer – som navnet antyder er det i praksis en sæk, men ikke en tom sæk som man normalt kender: en sækkestol er fyldt med små bløde kugler, og det er netop disse i deres omslutning af stof, som gør, at sækkestolen er så formbar som den er. Man kunne næsten gå så langt at sige, at det er møbelækvivalenten af at have en klump ler i hånden – direkte formbar og reagerende på håndens tryk. De fleste vil nok snarere kunne finde en sammenligning med de bamser, som de kender fra deres barndom, hvor det ikke var uld som udgjorde fyldet af den, men derimod ris. At holde sådan en bamse i hånden svarer godt til følelsen af at ligge i en sækkestol – komfortabelt og omfavnende.