Alt det praktiske omkring dødsfald

Noget af det mest forfærdelige og hjerteskærende i livet er, at miste en man holder af. Sorg er en lang og smertefuld proces, der får en til at reflektere over livet. Man tænker på alle de dejlige stunder, men også på alle de ting, som man ikke fik sagt. I forbindelse med dødsfald er der mange ting at forholde sig til. Det kan være alt for uoverskueligt og derfor er bedemanden der, til at kunne ordne alt det praktiske omkring begravelsen.

Dødsfald gør alt uoverskueligt:

Der findes mange bedemænd som gerne vil hjælpe dig med at planlægge begravelsen. De pårørende kan helt selv bestemme hvor meget de gerne selv vil arrangere. Der er nogle som gerne vil planlægge lidt, imens andre slet ikke vil have en indflydelse på det. De lokale bedemænd kan hjælpe med, at få tingene arrangeret – alt lige fra kistevalg til blomstervalg. Når bedemand og pårørende skal aftale, hvordan det hele skal arrangeres, så bookes der som regel et møde. Her finder de i fællesskab ud af, hvad der skal ske. Bedemanden er forstående og gør alt for, at hjælpe de pårørende igennem det praktiske. Hvis de pårørende er meget påvirkede af situationen, er bedemændene i stand til at komme med gode løsninger til, hvordan begravelsen skal planlægges. Hvis du har de mindste spørgsmål i forbindelse med begravelser, så kan du altid kontakte den lokale bedemand.

Hvad der skal ordnes efter et dødsfald:

I forbindelse med dødsfald er der nogle helt generelle ting, der skal ordnes. Ved dødsfald skal dødsfaldet registreres. Dette sker helt automatisk hvis dødsfaldet finder sted på hospitalet. Sker dødsfaldet hjemme skal den afdødes læge kontaktes, så det kan registreres. Derudover er der en masse papirarbejde, der skal ordnes. Det er bedemanden der udfylder alle de relevante papirer til myndighederne og som er med til at sætte gang i begravelsesplanlægningen. For familiens vedkommende skal der tages højde for den afdødes hjem samt alle den afdødes møbler. Derudover skal kort spærres og diverse abonnementer opsiges. Der er mange pårørende, som vælger, at få en genbrugsbutik til at komme og hente møblerne. På denne måde skal de pårørende ikke bruge så meget energi på, at få tingene væk.