Gode grunde til at overveje en bideskinne

Der er rigtig mange danskere, som hver nat døjer med en eller anden form for søvnproblemer, hvad enten det er fordi de skærer tænder, snorker eller noget helt andet. En del af disse problemer kan faktisk nemt løses ved hjælp af en simpel bideskinne. En bideskinne som man nemt, hurtigt og billigt kan finde på nettet, former sig efter ens tænder, så de passer perfekt til alle.

Her er 2 gode grunde til at få en bideskinne

  1. Tænderskæren, også kaldet Bruksisme, er en meget normal ‘lidelse’, som rigtig mange danskere har. Det antages at 1 ud af 5 skærer tænder i Danmark. Langt de fleste tilfælde af tænderskæren har ikke brug for behandling, men kan stadigvæk være ubehageligt for personen. Størstedelen af bruksisme sker om natten, når man sover. Mange vil slet ikke opdage, at man har dette problem, hvis ikke man kan mærke det dagen efter. Tænderskæren kan bl.a. være en kilde til smerter i kæberne, men også større tandslid, der på sigt kan give behov for få lavet kroner på de slidte tænder. Med hjælp af en bideskinne kan man i både små og store tilfælde af bruksisme forebygge disse symptomer, og få en bedre nattesøvn, skåne sine tænder og slippe af med smerter i kæber og de omkringliggende muskler. Det kan ikke siges med sikkerhed, hvorfor folk skærer tænder. I Danmark anser man tænderskæren for at være en søvnforstyrrelse, og kan sammenlignes med uro i benene.
  2. Snorken er en anden god grund til at overveje en bideskinne, også kaldet snorkeskinne. Snorken er egentlig ikke skadeligt for sit helbred, men hvis du ikke er alene i hjemmet, så er det en stor chance for at du generer de andre i husstanden. Snorken kan især være belastende overfor ens partner, som muligvis mister søvn, eller konstant bliver vækket. Dette kan også være med til unødvendige gnidninger i ens forhold. Men en snorkeskinne kan man hurtigt og effektivt få stoppet sin snorken, og derved sikre sig, at i hvert fald ikke genere nogen andre.

Hvad kan man selv gøre for at komme snorken til livs

En af de bedste ting, du kan gøre for dig selv, hvis du er overvægtig og snorker, er at tabe sig. I de fleste tilfælde kan så lidt som et par kilo hjælpe på sin snorken. Derudover så er det jo bare en god idé generelt at tabe sig, hvis man har for mange kilo på sidebenene, men det er en anden sag.

Hvis du godt kan lide at få lidt alkohol om aftenen, så prøv at stop med at drikke alkohol i hvert fald 2 timer, før du skal sove. Alkohol, sovemedicin eller anden nervemedicin er med til få dine muskler til at slappe af, hvilket ikke er godt for din snorken, og derfor bør dette undgås, hvis muligt.

Forsøg så vidt muligt at undgå at sove på ryggen, da dette forværre ens snorken. Dette kan man fx klare ved at sy en genstand fast på ryggen af din nat-trøje, som gør, at du ikke kan sove på ryggen.

Hvis du oplever svære problemer med tænderskæren eller snorken, så er det en god idé at spørge din læge til råds.

Kilde: https://stopsnorken.nu/bideskinne/