Træt af at være overvægtig?

Efterhånden som det danske folk er blevet mere opmærksomme på at spise og leve sundt, er der mange der er begyndt at indse at den livsstil de lever måske ikke er den helt optimale. Selvom Danmark bestemt ikke er førende inden for kategorien, er der alligevel en hel del danskere som er overvægtige. Forskning har gang på gang vist at der er adskillige helbredsmæssige risici forbundet med at være overvægtig, og af den grund er der i de seneste par år kommet ekstra meget fokus på at forsøge at bekæmpe overvægt i hele verden.

I nutidens samfund er det utroligt nemt og billigt at få adgang til fastfood og andre fødevarer der er dårlige for helbredet i større mængder. Men selvom junkfood ofte både er nemt og billigt, bør man uden tvivl undgå at spise for meget af dette. Mange tænker det er for dyrt selv at lave sund mad derhjemme og foretrækker derfor billig fastfood i stedet, men rent faktisk er det sjældent så dyrt at spise sundt som mange måske går rundt og tror.

 

At være overvægtig har helbredsmæssige konsekvenser

Det er efterhånden alment kendt at hvis man jævnligt indtager fastfood og lignende i større mængder, vil man have en forholdsvis stor risiko for at blive overvægtig. At være overvægtig har adskillige helbredsmæssige konsekvenser, og man bør af den grund for alt i verden forsøge at undgå at blive overvægtig. Hvis man allerede er overvægtig, bør man forsøge at komme tilbage til en normal vægt hurtigst muligt, så man slipper for de ubehagelige og til tider farlige helbredsmæssige risici der er forbundet med at være overvægtig.

Hvis man udelukkende lever af fastfood får man ikke alle de vitaminer kroppen har brug for hvis den skal kunne fungere ordentligt. Dette er med til at nedsætte effektiviteten af kroppens immunforsvar, og man har derfor nemmere ved at blive syg hvis man er overvægtig. Derudover er overvægt forbundet med en lang række følgesygdomme, såsom forhøjet kolesteroltal, og som konsekvens heraf har overvægtige personer som oftest en kortere levetid og forringet livskvalitet sammenlignet med normalvægtige personer. Endeligt er der ikke specielt mange der finder alt for overvægtige personer specielt attraktive. Er man overvægtig giver det et udtryk af at man ikke forstår at passe på sin krop, og af den grund kan det nogle gange være svært at finde en partner hvis man er overvægtig.

 

Er man overvægtig kan man få hjælp af en klinisk diætist

Mange af de danskere der i dag er overvægtige er godt klar over at deres livsstil ikke er optimal, og langt de fleste overvægtige personer ønsker også at gøre noget ved deres vægt. Men et vægttab er sjældent nemt at gennemføre alene, og ofte kan det virke fuldkommen uoverskueligt at skulle til at omlægge sin livsstil fuldstændigt.

Det er de færreste der nemt kan gennemskue hvordan de kan sørge for at spise sundt og dyrke motion uden at køre død i forløbet. Af den grund kan det ofte være en fordel at få hjælp af en klinisk diætist hvis man ønsker at tabe sig. Et eksempel på et sted hvor man kan få professionel hjælp til sit vægttab er hos Sundt-helbred. Hos Sundt-helbred er det muligt at få hjælp af en professionel klinisk diætist til at tilrettelægge et vægttabsforløb som både er realistisk og effektivt.