Sådan køber du det rigtige domæne – valg af webhotel

Når du skal købe et domæne til din virksomhed eller dig selv, er der nogle vigtige ting som skal overvejes nøje.

 

Først og fremmest skal du have valgt et godt webhotel, da det er nødvendigt med et webhotel. Webhotellet er stedet, hvor du har dine domæner. Der kan sagtens være flere domæner til et webhotel.

 

Vælg en dansk udbyder, hvis din virksomhed primært retter sig mod det danske marked. De fleste kunder vil derfor tilgå dit webhotel fra Danmark, og her er de danske servere hurtigst grundet den kortere afstand.

 

Danmark er desuden er sikkert og stabilt sted at have webhoteller. Se bare på Apple og Google, som har valgt at lægge nogle af deres store datacentre i Danmark.

 

 

Vælg et kort og fangende domænenavn

 

Et kort og nemt husket domænenavn er virkeligt vigtigt. De signalerer i sig selv kvalitet og troværdighed, samtidig med det er nemt for kunderne at huske.

 

Der er stor kamp om de bedste domæner, det kan derfor være en god ide at købe et domænenavn af en såkaldt domænehaj. Det er personer, som har opkøbt domæner for at videresælge dem. Kigger du på de helt korte domænenavne på 2-3 bogstaver såsom dr.dk osv., vil du opleve at næsten alle kombinationer er optaget.

 

Mange af disse bruges aktivt af firmaer, som på den ene eller anden måde har relevans via domænenavnet. Dog er en del af domænerne optaget, men uden at de bliver brugt. Her er det ofte muligt at købe domænet for en god pris afhængighed navnet.

 

Hvis dit firma allerede har et godt navn, er det helt oplagt at vælge dette som hjemmeside. Kunderne vil forvente dette, og mange vil forsøge at tilgå hjemmesiden direkte via en url med firmanavnet.

 

Dog skal du være opmærksom på ikke at benyttet æøå i dit domænenavn. De fleste brugere er opdraget med, at man ikke bruger æøå i hjemmesider, hvorfor de ikke vil forvente dette af din virksomhed og dermed trykker forkert url i browseren.

 

Det kan dog være en god ide også at købe hjemmesiden med æåø i navnet, og så lave en redirect til din rigtige url. På denne måde fanger du de brugere, som tror du har en adresse med æøå.

 

 

Et generisk navn kan være godt

 

Nogle ordlyde er nemme at huske og kan komme til at virke som et brand. Et godt eksempel på dette er Jubii. Jubii er jo ikke et rigtigt ord, men det er meget nemt at huske og stave til. Dermed er det et godt domæne, da brugerne lynhurtigt fanger navnet.

 

Senere kan navnet også komme til at have brandværdi for virksomheden, og hjemmesiden er dermed ekstra god og værdifuld. Prøv derfor at tænk kreativt, hvis du har besluttet at vælge et generisk navn.

 

Ulempen ved generiske navne er, at man ikke ved første øjekast kan regne ud hvad virksomheden beskæftiger sig med. Dette kan man ofte ved firmanavne som Malermester Hansen etc. Derfor kræver det ofte en hvis popularitet og størrelse, før et firma for alvor kan få succes med et generisk domæne.

 

Så helt kort skal du være opmærksom på disse punkter ved køb af domæner til hjemmeside:

 

  • Korte navne er oftest bedst
  • Må meget gerne sige noget om virksomheden
  • Generiske navne kan være ok for store virksomheder
  • Ingen æøå