Trænger du til et karriereskift?

Vi kan alle blive trætte af vores arbejde og nogle gange har vi simpelthen brug for at lave noget nyt. Er det den situation, du selv står i lige for tiden? I denne artikel får du nogle gode råd til, hvilke karriereskift du eventuelt kunne tage og hvordan du gør.

Kan du lave en karriere ud af din hobby?

Det kan være en god idé først og fremmest at kigge lidt på sine hobbyer og interesser for at se, hvorvidt du eventuelt kan lave en karriere ud af disse. Kan du for eksempel rigtig godt lide yoga og lignende former? I så fald kan det være en god ide at kikke nærmere på at få en god og grundig yogalæreruddannelse.

Med en yogalæreruddannelse kan du uddanne dig til noget helt nyt, som måske kan give dig noget andet i hverdagen. Der er heller ikke nogen der siger, at du er tvunget til at skifte al din tid ud med dette nye arbejde. Måske du for eksempel blot ville være yogalærer på deltid? I så fald kan det også være en god idé at tage en yogalæreruddannelse, så du kan fylde noget af din arbejdstid med dette. Hvis du samtidig kan gå lidt ned i tid på dit nuværende arbejdsplads, så er det jo helt ideelt.

Prøv at kigge på hvilke muligheder du har for at tage en yogalæreruddannelse i dit område. Har du for eksempel mulighed for at tage meget af det som fjernundervisning eller i weekenderne? I så fald kan det være en god løsning for dig, som samtidig skal holde dit arbejde.

En anden branche men samme arbejdsopgaver

Måske er det ikke et kæmpe karriereskift, som du gerne vil i gang med. Nogle gange kan det også hjælpe gevaldigt, hvis man simpelthen kommer ind i en anden branche, hvor man har samme arbejdsopgaver. Dermed får du også nogle nye indtryk og du bliver udfordret på andre barometre.

Her vil det naturligvis komme helt an på hvilke erfaringer og evner du har kunnet tilbyde arbejdsmarkedet. Der vil dog grundlæggende altid være en anden virksomhed, offentlig instans eller lignende, som du kan arbejde for. Og de vil med garanti gerne have en person som dig, som har lige præcis dine evner. Et nyt miljø er nogle gange alt der skal til.

Hvilken erfaring har du brug for?

Det kan også være, at du er tvunget til at tage noget mere uddannelse, før du kan søge videre i en ny position. Hvis du for eksempel gerne ville være leder, så er det en god ide at tage en mindre lederuddannelse. Det ser rigtig godt ud på cv’et og det er også noget som kommende arbejdsgivere vil sætte pris på.

Det er en god ide at kigge lidt objektivt på ens egen situation for at se, hvorvidt man har brug for at tilegne sig ny viden, erfaring eller lignende. Begynd derefter at brainstorme på hvad præcis du skal gøre for at få den nødvendige viden og erfaring.